Acht Uur Overwerken 2013

friso

Op 22 maart 2013 gingen meer dan 20 steden over de hele wereld een nacht overwerken voor het goede doel. In o.a New York, Rio de Janeiro, Caïro en Berlijn gingen jonge creatieven aan de slag om huisstijlen, communicatieplannen, websites of reclamecampagnes te maken.

Natuurlijk bleef creatief Leeuwarden niet achter. In het Provinciehuis sloten 25 creatievelingen zichzelf op om van etenstijd tot diep in de nacht aan de slag gaan voor 5 verschillende goede doelen. De creatieven deden dit niet alleen maar worden ondersteund door noordelijke coaches met ervaring in het creatieve circuit.

Naast het mede organiseren van 8UO-058, nam ik ook het grafische gedeelte voor mijn rekening. Zo maakte ik posters en logo’s voor de verschillende goede doelen, perskaarten en de invulling van de persmuur en achtergrond voor 8UO-Unplugged was ook mijn verantwoordelijkheid.

Op de avond zelf zat ik in de Pulitzer-groep. Een groep creatievelingen die de hele avond foto’s en filmpjes maakte. Een andere taak van deze groep was het ontwikkelen van een klein boekje die iedere deelnemer van 8UO opgestuurd krijgt als aandenken.

Hieronder (en hiernaast) een greep uit het materiaal dat ik onder andere heb gemaakt:

Untitled-1
unplugged2